vrijdag 18 mei 2018

TOFSTE SCHOOL OOIT !

Dieuwke, Céleste en Lisse maakten een verslag over een leuke huistaak, een gezellige kookactiviteit en een origineel cadeau voor moederdag.

Het vijfde leerjaar kreeg als huiswerk: 'Pluk 60 paardenbloemen.' De dag nadien moesten we ze laten zien. De juffen waren heel fier op ons omdat we er ongeveer 5000 hadden geplukt! Hiermee moesten we aan de slag; we moesten goed opletten om de gele blaadjes uit de bloemen te halen (dat kostte echt veel werk). Deze moesten in een grote pot, samen met nog een paar andere dingen erbij om het lekkerder te maken. Alles werd op het vuur gezet zodat het even later zachtjes stond te pruttelen.
Ondertussen gingen andere leerlingen brandnetels zoeken. Omdat juf Diane jarig was, gingen we ook nog brandnetelsoep maken nadat de paardenbloemenconfituur klaar was.
Gelukkig duurde dat niet lang want we hadden enorme zin in de soep. Vooraleer we die konden eten, kregen we nog een broodje met de confituur. Hij was nog lopend dus besloten we om de week nadien nog wat extra suiker toe te voegen. We wisten niet zo goed hoe het kwam dat de confituur zo lopend was. Oeps, het kwam door de weegschaal! Dat probleempje was de vorige jaren ook al eens voorgekomen...
Mmmmmm, de soep smaakte heerlijk! Nu nog afwachten of de confituur ook nog zou lukken.... (Ja hoor..... De week nadien konden we de confituur in onze versierde potjes gieten. Onze mama's kregen ze als cadeautje voor hun moederdag!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten