donderdag 1 december 2016

WORKSHOP VOEDING

Wat valt er toch veel te onderzoeken in onze omgeving!
We moeten het niet enkel tussen de sterren en planeten zoeken, maar we kunnen heel wat leren over hetgeen er in onze keukenkasten, kelder of berging zit.
Daarom namen we vandaag onze voedingsgewoonten, gezonde en ongezonde tussendoortjes, verschillende soorten dranken en water onder de loep. Er staat heel wat info op de meeste doosjes of wikkels rond die dingen die we geregeld eten. Meestal staan we niet stil bij dat gene we eten. De meesten wisten tot vandaag ook niet goed wat het allemaal betekende.
Wel, nu vormen al heel wat woorden en begrippen geen mysterie meer. We hebben heel wat van die woorden leren kennen en besproken. Bij sommige dingen was het toch wel even schrikken. Er is voedsel (en drank) dat eigenlijk toch niet zo gezond is. Van sommige dingen wisten we dat al wel een beetje maar wanneer je de samenstelling beter gaat ontleden, ga je misschien de volgende keer toch wel eens nadenken of je het zal kopen of eten…. (Wist je dat er in een flesje Fanta van 500 ml 20 suikerklontjes zitten? En in een flesje Cola van 500 ml 18 suikerklontjes?)


Mama/papa, we gaan voortaan mee over de schouders kijken wanneer de winkelkar wordt gevuld…..Geen opmerkingen:

Een reactie posten