maandag 9 mei 2016

HET RECEPT VAN DE PAARDENBLOEMENCONFITUUR

Op algemene vraag.... het recept van de confituur!
We waren blij te vernemen dat de confituur bij de meeste mensen in smaak is gevallen!
Het is nog enkele dagen mooi weer, de bloempjes bloeien nog volop. Neem die wandelschoenen maar uit de schoenenkast en start maar voor een wandeling door de weiden!
Veel plezier!
Benodigdheden: 900 mooi geopende paardenbloemen, 2 grote sinaasappels, 1,5 citroen en enkele takjes tijm.

Werkwijze: haal de 'lintbloempjes' uit het groene kopje. Snij ondertussen twee sinaasappels en anderhalve citroen in stukken en laat deze heel zachtjes koken in minimum 3 liter water met enkele takjes tijm Filter dan en druk daarbij het bloemvruchtmengsel heel goed uit. Zo onttrek je het maximum aan aroma. Kook 3 liter van het vocht samen met 3 kg geleisuiker.
Giet de siroop kokend heet in glazen bokaaltjes, boordevol. Draai het schroefdeksel erop en zet de potjes enige tijd omgekeerd weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten