dinsdag 31 maart 2015

DE FLANDRIA GEMIST.....

Om 8 uur vanmorgen stapten al de leerlingen van het vijfde leerjaar met een prima humeur op de bus richting Antwerpen. We wilden goed op tijd aan de Londenbrug zijn om daar in te schepen op de Flandria. Het verkeer verliep vlot; we waren tijdig ter plaatse. We aten onze koek aan de kade op en zochten nadien een plaatsje aan boord. We waren klaar om te vertrekken voor een gegidste havenrondvaart. Maar... we hadden een beetje pech.... Omdat het zo stevig waaide (zeg maar stormde), kreeg de kapitein geen toelating om te vertrekken... De gidsen vertelden ons dat dit de eerste keer in gans hun carrière was, dat ze dit meemaakten.
Er stond een stevige wind ook! Het waaide er met een kracht van 9 beaufort!
Dan beslisten we maar om Antwerpen te gaan bekijken vanop het dak van het Mas. Dit gebouw stond toch immers vlakbij. Met de roltrappen stegen we verdiep na verdiep, richting van het dak.
Maar ook hier hadden we pech! Omwille van het stormweer, was er even voordien beslist om het dak af te sluiten voor de toeristen! We genoten dan van het uitzicht vanop de hoogst toegankelijke verdieping. Gelukkig waaide de wind de wolken met een grote snelheid weg zodat we helder zicht hadden en ver konden kijken. Ja, Antwerpen is een grote stad!
We staken het plein aan het Mas over om de stad in te duiken voor de stadswandeling. Daar voelden we de kracht van de wind in gans zijn hevigheid. Dat kan je merken op de foto's onderaan.
Tijdens de stadswandeling bezochten we het Steen, wandelden langs het Vleeshuis, namen we een kijkje in de kathedraal, bewonderden we er enkele schilderijen van Rubens,  stonden we stil aan het stadhuis, maakten we kennis met de Buildrager, bekeken we de prachtige gildehuizen en aten we onze boterhammen op de Groenplaats op.
Nadien gingen we naar de voetgangerstunnel die onder de Schelde gaat. De tocht door dit prachtige monument bracht ons op Linkeroever. Daar konden we genieten van een mooi stadsbeeld van Antwerpen aan de Schelde en konden we ons even uitleven op het speelplein dat vlakbij de tunnel gelegen is.
Doordat de boottocht niet was kunnen doorgaan, konden we tijdig de bus nemen. Zo konden we het spitsuur met de bijhorende files vermijden en kwamen we, vlak voor de schoolbel ging rinkelen, veilig terug op school aan.

Iedereen goed gemutst in de bus!Kunst door Merksplas aan het Mas. Deze voetafdrukken werden met veel zorg en nauwkeurigheid geplaatst....Deze 'golfjes' waren te bezichtigen in een klein dok vlakbij het Mas.


We zetten ons schrap tegen de wind in!
Op weg naar Linkeroever via de voetgangerstunnel.
1 opmerking:

  1. Aan de vrolijke 'uit-waai-gezichten' zag het er toch een leuke uitstap uit.

    BeantwoordenVerwijderen